Wat doet stress met ons lichaam en brein?

Een echte aanrader dit artikel van Reinoud de Jongh over stress. Lees waarom de een meer stress ervaart bij dezelfde situatie als de ander, wat de verschillen zijn tussen vrouwen en mannen, wat maakt dat vrouwen meer piekeren en last hebben van depressies en mannen heftig met agressie en hoge bloeddruk reageren. En wat een gezonde wijze is om om te gaan met stress.

Kun je anders leren omgaan met stress?

Ja zeker!

Met ACT (Acceptance & Commitment Therapy) onderzoek je wat jouw wijze is met omgaan met stress, heb je een voorkeur voor vermijden, ontkennen, piekeren? En krijg je een training aangereikt om anders om te gaan met jouw stressreactie.

Interesse maak een afspraak voor een gratis eerste coachgesprek

De 3 pijlers van ACT

  • Openstellen: Met mildheid accepteren van je ziekte, pijn, verdriet en gedachten erover. In plaats van er mee te vechten, ze onder controle proberen te krijgen of ze te vermijden.
  • Aanwezig zijn: Verbinden met wat er NU is door middel van mindfulness. Het enige moment dat we hebben. Te vaak maken we ons zorgen over wat is geweest en wat komen gaat. We vergeten het huidige moment. Mindfulness is een vaardigheid om het innerlijk (gedachten, spanning etc.) en de omgeving met mildheid te observeren. Regelmatig mindfulness mediteren vergroot de innerlijke rust en flexibiliteit.
  • Doen wat ertoe doet: Ontdek wat het leven waardevol maakt voor jou en handel naar deze waarden. Je maakt jouw waarde-kompas voor je keuzes. Hierdoor ervaar je meer voldoening van het leven.
Over de schrijver
Ik ben Sylvia van Nierop (1971). In 2008 ben ik begonnen aan mijn 2de vakgebied: ACT trainer en psychosociaal therapeut. Momenteel geef ik ACT individuele therapie en relatietherapie. Mijn wens is mensen in verbinding te brengen met zichzelf en met anderen.