arrow_drop_up arrow_drop_down
Sylvia van Nierop

Over de coach Sylvia van Nierop


Ik ben Sylvia van Nierop (1971). Sinds 2015 werk ik samen met mensen die  leven met kanker.
 Coaching heeft mijzelf enorm geholpen om te doen wat waardevol is voor mij, in plaats van wat ik dacht dat anderen graag wilde van mij. Dit heeft mijn leven lichter en bevredigender gemaakt.

Deze lichtheid en voldoening gun ik iedereen.Thuisreis

Mijn coachpraktijk heb ik Thuisreis genoemd, omdat mijn verlangen is dat jij je thuis gaat voelen bij jezelf. Coachen ervaar ik als een reis die we samen maken. Een reis totdat jij je genoeg thuis voelt bij jezelf om te doen wat waardevol voor je is.


Thuis zijn bij mijzelf betekent:

  • durven voelen (de beweging van uit mijn hoofd naar in mijn lijf)
  • mijzelf met mildheid accepteren zoals ik nu ben (met mijn gedachten, gevoelens, beperkingen en talenten)
  • eigen verantwoordelijkheid nemen voor mijn behoeftes, gedachten, gevoelens, beloftes en gedrag

Thuis zijn bij mijzelf is geen vaststaande situatie. Het is een beweging die ontwikkeld onder invloed van mijn levenservaringen (zowel tegenslagen als voorspoed) en de manier waarop ik er tegen aankijk.

Thuis zijn bij mijzelf is liefdevol ruimte maken voor de (negatieve) gedachten, oordelen en gevoelens die voorbij komen. Vervolgens na te gaan hoe ik waardevol en met respect naar mijzelf en de ander kan handelen. Deze liefdevolle ruimte noem ik ook wel mijn psychische flexibiliteit.

Deze voed ik door mindfulness meditatie, buiten in de natuur zijn, yoga, sporten (klimmen), schilderen, kleien, lezen, leren, en spelen en stoeien met mijn man en zoon.

Mijn ervaring

Ik heb met veel plezier planteziektekunde gestudeerd in Wageningen aan de Landbouwuniversiteit van 1989 tot 1995. Ik genoot van het sociale leven, het sporten en van alles te leren over de landbouw en de biologie van insecten, schimmels, bacteriën en planten. Daarna bestond mijn leven uit werk, de sport ultimate frisbee en vrienden. Tot ik in 2004 moeder werd en ik steeds vierkanter in mijn vel kwam te zitten. Ik had veel moeite met mijn moederrol. Voelde me niet verbonden met mijn zoon en was zwaar teleurgesteld in mijzelf. 

Coaching, yoga en innerlijk kind werk hebben mij enorm geholpen. Ik kreeg inzicht in mijn kernovertuiging - dat ik anderen tot last ben - en dat mijn drijfveer om dingen te doen was om het tegendeel te bewijzen.
Dit inzicht gaf mij de mogelijkheid, om hoe ik de dingen doe te herzien en om te buigen naar doen wat ik waardevol vind. Mijn leven is veranderd van een zwaar 'moeten' naar een licht en voor mij waardevol bestaan. Sindsdien is mijn verlangen andere mensen ook deze lichtheid van het bestaan te laten leren kennen door coaching.

sylviavannierop


Opleidingen

In 2010 heb ik het 1e jaar van HBO toegepaste psychologie gevolgd, Ik was nieuwsgierig wat de wetenschappelijke stand van zaken was van de psychologie. En dat was wennen, aangezien ik in Wageningen bij onderzoek 1000 dezelfde planten tot mijn beschikking had, dan weet je of iets werkt of niet. Bij psychologie in combinatie met alle unieke mensen ligt dat heel anders.

Van 2010 tot en met 2012 heb ik de coach opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coachen bij de Kleine Tiki gevolgd. Daar leerde ik vele creatieve oefeningen en technieken. Ik miste echter een theorie, houvast, waarmee ik mijn cliënten zou kunnen begeleiden. Via de  opleiding Mindfulness Based Cognitieve Therapie bij het CIVAS en diverse andere coach cursussen, vond ik de Acceptance & Commitment Therapie. Dit is de begeleidingsmethode waar ik verliefd op ben. Ik heb diverse ACT cursussen gevolgd en ben nu gestart met de gecertificeerde opleiding tot psychosociaal ACT therapeut bij Stress Wise in Utrecht. Ik zie er naar uit mijn vaardigheden als coach uit te breiden naar die van therapeut en mij verder te verdiepen in ACT.

Door mijn werkzaamheden als coach bij het inloophuis Adamas in Nieuw-Vennep en Stichting Les Vaux, werk ik veel met mensen die geraakt zijn door kanker. Keer op keer doen zij mij versteld staan met hun levenskracht en kwetsbaarheid. Door mijn coaching wil ik graag een steentje bijdragen aan hun leven.

Als ik geen aanvaarding, plezier of enthousiasme voel,
dan realiseer ik mij dat ik lijden veroorzaak voor anderen en mijzelf.
Ik stop en ga op zoek naar andere manieren om mijn verantwoordelijkheden en behoeftes te realiseren.'
- Eckhart Tolle -
Wij gebruiken cookies