ACT Coaching en Therapie 

Wat is ACT therapie?

ACT ofwel Acceptance and Commitment Therapie is een praktische kortdurende en wetenschappelijk bewezen (evidence based) vorm van cognitieve gedragstherapie. Het is tevens de therapie vorm waarin ik gespecialiseerd ben.

Bij ACT kijk je vooral naar hoe je omgaat met je gedachten en gevoelens die je hebt, in plaats van ze te willen wegduwen of vermijden. 


De gedragstechnieken die je leert in ACT vergroten je persoonlijke veerkracht, welzijn en in het algemeen je levensvoldoening. Veranderen kost tijd en oefening, zeker als het gaat over anders gedragen in meer stressvolle situaties. ACT geeft je technieken in handen om je leven te veranderen.


Voor wie is ACT therapie? 

Eigenlijk voor iedereen die vast komt te zitten met iets! Deze methode leert je beter om te gaan met de obstakels in je leven zoals een negatief zelfbeeld, sombere gedachten, stress, angsten en tegenslagen. Door het ontwikkelen van meer mentale veerkracht kun je je veel beter richten op wat voor jou echt belangrijk is en hierdoor beter in balans komen.

 

Bij ACT gaat het ook om het ondernemen van actie. Je leert te ontdekken welke richting jij op wilt gaan en wie je eigenlijk wilt zijn als persoon.

 

Als therapeut heb ik al vele malen mogen ervaren wat ACT kan brengen. Ik heb al heel wat mensen mogen helpen met stress, burn-out, richtingloosheid, relatieproblemen, omgaan met een ziekte als kanker of verlies en allerlei andere worstelingen. Wil jij ook minder stress en meer veerkracht om om te gaan met het leven?

Wat levert ACT coaching therapie op voor jou?

Het opbouwen van mentale veerkracht en ontwikkelen van een gezondere reactie op stressvolle situaties.
Het anders leren omgaan met zorgen en piekergedachten rondom werk, ziekte, relaties of studie.
Het verminderen van de invloed van negatieve gevoelens en gedachten op je welzijn, gedrag en levensvoldoening.
Het goed voor jezelf zorgen, bewust kiezen en aangeven van je grenzen.

Het opbouwen van energie en emotionele balans, zodat je regie krijgt over je leven.

De pijlers van ACT


  • Openstellen: Met mildheid accepteren van je worsteling, met negatieve emoties, gedachten en gebeurtenissen. In plaats van er mee te vechten, ze onder controle proberen te krijgen of ze te vermijden.
  • Aanwezig zijn: Verbinden met wat er nu is. Het enige moment dat we hebben. Vaak maken we ons zorgen over wat is geweest en wat komen gaat. We vergeten het huidige moment. Mindfulness is een vaardigheid om het innerlijk (gedachten, stress, spanning etc.) en de omgeving met mildheid te observeren. 
  • Doen wat ertoe doet: Ontdek wat het leven waardevol maakt voor jou en handel naar deze waarden. Je maakt jouw waarde-kompas voor je keuzes. Hierdoor ervaar je meer voldoening van het leven.
ACT 3 pijlers

Ervaringen van anderen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Een goede spiegel
De ACT therapie is een goede mix van theorie en praktische handvatten. De therapeut was goed bekend met de methode en kon soepel naar eigen inzicht de stof in aangepaste volgorde inzetten. De sfeer voelde vertrouwd. Ik heb zodoende een goed begin gemaakt naar een waardevoller leven.
Vrouw 42 jaar, Haarlem, 2021
Een verrijking van mijn leven
Ik heb de ACT therapie van Sylvia van Nierop als zeer prettig ervaren. Tijdens de sessies heb ik mezelf en de problemen waar ik persoonlijk tegenaan loop beter leren (her)kennen. Dankzij de sessies ben ik voortaan mentaal gewapend en zijn de problemen waar ik voorheen tegenaan liep steeds minder vaak voorkomend, en indien ze voorkomen zijn ze vrij vlot opgelost. Iedere dag merk ik vooruitgang dankzij de therapie. Heel erg bedankt Sylvia!
Studente 21 jaar, Amsterdam, 2021
Ontzettend geholpen door Sylvia, waardoor ik beter bewapend ben tegen mijn problemen.
Hele prettige ervaring gehad met Sylvia vanaf de intake tot en met de laatste afspraak. Een goed luisterend oor die je kan dwingen om goed over zaken na te denken of het van een andere kant te bekijken. Veel realisaties, openbaringen gehad door de gesprekken en therapie. Door de gesprekken en therapie met Sylvia ben ik beter bewapend tegen de problemen waar ik tegen aan loop, en probeer ik anderen te helpen met de handvaten die ik heb gekregen. Het is een prettig idee dat ik dit heb kunnen bereiken, en eventueel terug kan gaan als het minder gaat. Sylvia nogmaals hartelijk dank voor de prettige samenwerking en stappen die ik daardoor heb kunnen maken.
Man 26 jaar, Almere, 2021
Angsten overwonnen
Na een lange tijd met neerslachtige en depressieve gevoelens rond gelopen te hebben kwam ik bij Sylvia terecht. Ik durfde dit nooit aan maar ik kwam gewoonweg niet verder in mijn leven. Na een aantal sessies kreeg ik al meer vat op mijn leven maar vooral ook op mijzelf, en dit breidde zich uit naar een positievere instelling. Durf nu ook meer mijn angsten te overwinnen en veranderingen aan te gaan.
Man 36 jaar, Almere, 2021

Hoe werkt het coaching of therapie traject?

Foto door Martine Bootsma

Kennismaking

Vrijblijvende online kennismaking
Zijn we een team?

ACT sessies

1 ACT sessie

particulier €95 per uur

studententarief €80 per uur

5 tot 8 sessies

Thuiswerk

Thuis oefenen met een werkboekWetenschappelijk onderzoek naar ACT

Association for Contextual Behavioral Science