Acceptance & Commitment Therapie 

Ik ondersteun je bij het creëren van een rijk en zinvol leven en

tegelijkertijd de pijn te aanvaarden die onvermijdelijk bij het leven hoort.

Acceptance & Commitment Therapie

Worstel je momenteel met je leven en heb je het gevoel dat je vast zit?
Ben je nieuwsgierig hoe je anders met stress, negatieve emoties en gevoelens om kan gaan?
Worstel je met zinloosheid van het leven?


ACT kan je helpen. Het is een positieve gedragstherapie, die je leert anders om te gaan met je gedachten en gevoelens en die je leert te doen wat waardevol voor je is.
De gedragstechnieken die je leert in ACT hebben een wetenschappelijke basis. en vergroten je persoonlijke veerkracht, welzijn en in het algemeen je levensvoldoening.


Veranderen kost tijd en oefening, zeker als het gaat over anders gedragen in meer stressvolle situaties. ACT geeft je technieken in handen om je leven te veranderen.

Onderzoek toont aan, ACT helpt:

Bij het opbouwen van veerkracht, en het ontwikkelen van een andere reactie op stressvolle situaties
Bij het leren loslaten van werk gerelateerde zorgen en piekeren in de avond en in het weekend
Bij het verminderen van de invloed van negatieve gevoelens en gedachten op je welzijn, gedrag en levensvoldoening.
Bij het verbeteren van je focus en concentratie
Bij het herkennen van de keuzemogelijkheden die er zijn in de voor jou belangrijke levensgebieden

De pijlers van ACT


  • Openstellen: Met mildheid accepteren van je worsteling, met negatieve emoties, gedachten en gebeurtenissen. In plaats van er mee te vechten, ze onder controle proberen te krijgen of ze te vermijden.
  • Aanwezig zijn: Verbinden met wat er nu is. Het enige moment dat we hebben. Vaak maken we ons zorgen over wat is geweest en wat komen gaat. We vergeten het huidige moment. Mindfulness is een vaardigheid om het innerlijk (gedachten, stress, spanning etc.) en de omgeving met mildheid te observeren. 
  • Doen wat ertoe doet: Ontdek wat het leven waardevol maakt voor jou en handel naar deze waarden. Je maakt jouw waarde-kompas voor je keuzes. Hierdoor ervaar je meer voldoening van het leven.
ACT 3 pijlers

Ervaringen van anderen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Een goede spiegel
De ACT therapie is een goede mix van theorie en praktische handvatten. De therapeut was goed bekend met de methode en kon soepel naar eigen inzicht de stof in aangepaste volgorde inzetten. De sfeer voelde vertrouwd. Ik heb zodoende een goed begin gemaakt naar een waardevoller leven.
Eveline, Haarlem, 2021
Een verrijking van mijn leven
Ik heb de ACT therapie van Sylvia van Nierop als zeer prettig ervaren. Tijdens de sessies heb ik mezelf en de problemen waar ik persoonlijk tegenaan loop beter leren (her)kennen. Dankzij de sessies ben ik voortaan mentaal gewapend en zijn de problemen waar ik voorheen tegenaan liep steeds minder vaak voorkomend, en indien ze voorkomen zijn ze vrij vlot opgelost. Iedere dag merk ik vooruitgang dankzij de therapie. Heel erg bedankt Sylvia!
Jimmie, Amsterdam, 2021
Ontzettend geholpen door Sylvia, waardoor ik beter bewapend ben tegen mijn problemen.
Hele prettige ervaring gehad met Sylvia vanaf de intake tot en met de laatste afspraak. Een goed luisterend oor die je kan dwingen om goed over zaken na te denken of het van een andere kant te bekijken. Veel realisaties, openbaringen gehad door de gesprekken en therapie. Door de gesprekken en therapie met Sylvia ben ik beter bewapend tegen de problemen waar ik tegen aan loop, en probeer ik anderen te helpen met de handvaten die ik heb gekregen. Het is een prettig idee dat ik dit heb kunnen bereiken, en eventueel terug kan gaan als het minder gaat. Sylvia nogmaals hartelijk dank voor de prettige samenwerking en stappen die ik daardoor heb kunnen maken.
Alex, Almere, 2021
Angsten overwonnen
Na een lange tijd met neerslachtige en depressieve gevoelens rond gelopen te hebben kwam ik bij Sylvia terecht. Ik durfde dit nooit aan maar ik kwam gewoonweg niet verder in mijn leven. Na een aantal sessies kreeg ik al meer vat op mijn leven maar vooral ook op mijzelf, en dit breidde zich uit naar een positievere instelling. Durf nu ook meer mijn angsten te overwinnen en veranderingen aan te gaan.
Dennis, Almere, 2021

Het is een traject, waar je op jezelf zult reflecteren, dingen anders en hetzelfde doen. Je kiest bewust voor het leven, zoals jij het wilt leven. Niet langer bepalen beperkende gedachten of je automatische piloot je leven. Je ontdekt wat waardevol voor jou is in het leven en je vermogen om om te gaan met tegenslag groeit.


Welke vaardigheden leer je?

Inzicht in jouw automatische piloot

Via oefeningen krijg je inzicht in je automatische piloot die je gebruikt om pijn te vermijden of controleren. Je onderzoekt of deze automatische piloot voor jou leidt tot een bevredigend leven. 


Een gezonde afstand met je gedachten

Je leert dat veel pijn veroorzaakt wordt door gedachten over wat komen gaat, wat geweest is en of je wel goed genoeg bent om erbij te horen. Je realiseert je dat gedachten altijd doorgaan. Dat is wat je brein doet, kijken of het niet beter kan. Gedachten zijn niet de waarheid het zijn slechts suggesties van ons brein. Het is aan jou om te kijken of ze werkbaar zijn of dat je ze voorbij laat gaan.


Mindfulness

Mindfulness is een vaardigheid, waarbij je leert je gedachten, gedrag en gevoelens op situaties waar te nemen met een open en nieuwsgierige en liefdevolle houding. Je leert je automatische piloot uit te schakelen. Eerst neem je mindful waar, vervolgens bepaal jij hoe je waardevol handelt. En soms is dat de automatische piloot en soms niet.

Waarden

Je staat stil waar jij wilt voor staan in het leven, wat voor iemand je wilt zijn bij je dierbaren en naar jezelf toe. Wat voor jouw belangrijke waarden zijn voor een bevredigend leven. Je leert deze waarden gebruiken als kompas. En vertaalt ze naar concrete behapbare acties. Hierdoor wordt je leven steeds bevredigender. 

Hoe we samen op thuisreis gaan?

Kennismaking

Vrijblijvende (live of online) kennismaking
Zijn we een team?

ACT sessies

1 ACT sessie
van 1 uur voor €95

Gemiddeld 8 sessies

Thuiswerk

Thuis oefenen met een werkboekWetenschappelijk onderzoek naar ACT

Association for Contextual Behavioral Science